Ali veste kaj so peleti

Ali ste že siti visokih stroškov kurjave in vedno bolj pogosto višanje cene goriva? Povem vam, da je gorivo predrago in da je boljše preklopit kurjavo na pelete, ki so zelo cenejši od goriva. Če ne veste kaj peleti so vam bom jaz v tem članku vse napisal, kar rabite vedeti o njih in kje jih lahko najceneje dobite oz. kupite. To so vam tudi prijatelji že povedali samo jih niste poslušal, ker ste mislili, da se gorivo nebo nič podražilo. Če vas zanimajo peleti potem si lahko na spletni strani www.pecinapelete.com kupite ali pa si pogledate ponudbe peletov, ki so najugodnejši na slovenskem trgu. Za ponudbo boste morali izpolniti obrazec zato, da vam pošljejo brezplačno ponudbo na vaš dom ali e- pošto.Peleti

Peleti so narejeni iz lesa oz. iz biomase nastanejo pa tako, da se žagovina in lesni prah stisneta pod visokim pritiskom, kar naredi pelete tako majhne in ne vlažne saj vsebujejo do 10 % vode. Peleti morajo vedno biti izdelani po Evropskem standardu ne glede iz katerega lesa so, kar pomeni, da so lahko iz bukovega, hrastovega, smrekovega lesa  in ostalih drevesnih vrst. Pred kratkim navedene drevesne sorte so tudi najpogosteje uporabljeni pri peletih. Če obiščete zgoraj navedeno spletno stran boste videli, da vam ponujajo pelete ne samo iz Slovenije ampak iz cele Evrope in tako tudi ugotovite kateri peleti so najcenejši.

Glede kvalitete peletov morate biti še posebej pozorni, saj če hočete imeti kvalitetne potem boste morali gledati in kupovati take vrečke, ki nimajo skoraj nobenega zlomljenega peleta in v vrečkah ni veliko prahu. Če se vam tega ne da gledat potem za vas obstajajo tudi kvalitetni peleti, ki so malo dražji in imajo napisano na vrečki En plus ali pa DIN plus. Ta napis pomeni, da so peleti redno pregledani iz strani kakovostnih profesionalcev.

0 odzivov na “Ali veste kaj so peleti”