Divji Kostanj

Divji kostanjDivji kostanj je zdravilo, ki zdravi kronične ter kožne bolezni in krčne žile.

Deluje tako, da zmanjšuje krhkost in prepustnost kapilar, otekline ter prepreči vnetje in krepi ohlapne vene. Zdravilo divji kostanj imate na voljo v tabletkah, imate ga tudi v gelu. Gel deluje na površju ter težko pride do globinskih ven.

Tabletke so učinkovite saj dosežejo venske žile. Zlasti pomagajo tudi semena kostanja. Divji kostanj izvira z Balkanskih polotokov, v višino zraste do 30 metrov. Cvet je bele barve z rdečimi ali rumenimi lisami.

Divji kostanj so včasih uporabljali proti malariji, krvavenju iz želodca, vročini in driski. Čaj iz kostanja pomaga tudi za izkašljevanje pri dveh boleznih to sta bronhitis in astma. Poleg semen ter čaja ima zdravilne tudi cvetove, plodove, skorje in lubje. Vendar divji kostanj raste v mesecu maju in juniju, za rast potrebuje dovolj globoka vlažna tla. Poleg zdravilnih učinkov, ki jih ima je uporaben tudi kot les, saj je primeren za kurjavo.

Danes ima vse več različnih generacij boleče noge, saj največja posledica tega je: nezdravo življenje, premalo telesne aktivnosti, delo, ki ga opravljajte stoje, previsoke pete. Svetujemo Vam, da vzemite divji kostanj in si naredite mazilo kot je napisano spodaj. Mazilo pripravite na naslednji način: najprej plodove narežite na drobne delce in jim dodajte palmino mast. Nato vse to pražite 15 minut potem precedite in vzemite drugo posodo ter v njej boste stopili čebelji vosek. Zraven dodajte še mandljevo in oljčno olje. Potem vse skupaj dobro premešajte in pustite nekaj časa, da se ohladi.

0 odzivov na “Divji Kostanj”