Kaj storiti če pride do rdečih dlesni

Imate pordele dlesni ter med ščetkanjem zob krvavite. Do tega lahko pride zaradi ne rednega ščetkanja ter nitkanja zob, kar pa lahko dolgoročno zelo vpliva na naše počutje ter konec koncev tudi naš izgled. Vendar če vsak dan skrbimo za naše zobe ter dobro očistimo le te ter našo ustno votlino lahko preprečimo nastanek resnejših bolezni, kot so paradontoza za katero trpi veliko starejše populacije. Če nismo natančni pri čiščenju se na zobeh zelo hitro nabere mehka obloga ter nato zelo hitro spremeni v trdo, kar pa posledično pomeni, da nastane zobni kamen katerega lahko odstranijo le zobozdravniki.

dlesni

Zobni kamen se pridobi na več različnih načinov  ter obstaja možnost, da ga sploh ne bomo dobili, kar pomeni da je veliko različnih dejavnikov, kot so kakšno hrano zauživamo, ali kadimo, kvaliteta ustne higiene ter konec koncev tudi sama sestava naše sline.

Vnete dlesni prepoznamo po temno rdeči barvi katera se hitro loči od navadne rahlo roza barve v hujših primerih pa so dlesni lahko tudi vijolične barve. Vnetje lahko opazimo tudi po tem, da ratajo zelo občutljive ter se ste že ob samem dotiku v zelo velikih bolečinah.  V takih primerih je potrebno takoj ukrepati ter iskati pomoč pri zobozdravniku saj se v nasprotnem primeru pride do izgube zob kar pa lahko vpliva na naše fizično in mentalno zdravje. Vnetje dlesni res ne smemo jemati z lahkoto saj so to tudi znaki raznih bolezni. Če pride do hujšega stanje se vnete dlesni zdravi z antibiotiki.

Do Vnetja lahko pride tudi če imamo kakšno dedno bolezen ali pa levkemijo, sladkorno bolezen ali pa tudi stres kateri pripomore k vnetju.

Če imate kakršen koli znake se lahko obrnete na Lux Dental kjer vam bodo z veseljem ter z nasmeškom na obrazu pomagali, da se boste tudi vi nasmejali ter spet zaživeli svoje življenje.

0 odzivov na “Kaj storiti če pride do rdečih dlesni”