Endodontija zdravi notranjost vašega zoba

Endodontija se ukvarja z zdravljenjem notranjosti zoba torej z zobno pulpo. Če vas močno boli zob in na zunaj ni videti, da je kaj narobe, boste napoteni k zdravniku specialistu, ki je endodontolog. Ta vas bo pregledal, preučil rentgensko sliko in se lotil zdravljenja vašega zoba, pa naj gre za notranjost zoba ali za zobno korenino, ki je lahko pogost vzrok za bolečine ter težave. Največkrat endodontija pride v poštev pri vnetjih zobne korenine, ki se ponavlja in širi, pri zobnih žepkih ali notranjosti zoba, kjer je živec, ki ga je treba pozdraviti, da ne odmre. Če se to zgodi, bo zob mrtev in bo postal črn.

endodontija

Endodontija reši  vaš zob, če živec odmre ali se  vname. Karies je poledica določenih vzrokov in povzroči lahko odmrtje živca, če hitro napreduje. Večinoma ljudje mislijo, da je potrebno tak zob spuliti ampak ni potrebno, to ne drži. Tak zob se da rešiti in naprej obravnavati bolj natanko ter skrbno. Predvsem je od vas odvisno, kako bo endodontija uspešna, ker se vse težave začno pri prehrani in ustni higieni.

Vsak zob se splača rešiti ker šele, ko ga ni, človek vidi, kaj vse to lahko za seboj potegne. Od tega, da nimate dobre grizalne površine in zato ne dobre prebave, do tega, da je estetski videz človeka pokvarjen. Endodontija lahko to reši v nekaj korakih, kajti taka zdravljenja so dolgotrajna in zahtevajo izkušenega specialista. Zato ga poiščite na zgornji povezavi in pojdite na pregled, da vam pove, koliko časa bo vaše zdravljenje trajalo, koliko bo stalo in kaj lahko pričakujete ter kdaj.

Ko se bolečina pojavi je že zelo pozno, zato pojdite k zdravniku takoj, ko nekaj začutite, da ni v redu. Ne čakajte, da se te bolezni razširijo, ker je res škoda vsakega zoba in vsakega dneva, ko trpite bolečine. Ukrepajte takoj.

0 odzivov na “Endodontija zdravi notranjost vašega zoba”