Granulom Doktor1A

Ste že kdaj slišali za vneto tkivo okoli korena zoba? To se pravilno reče granulom, ki je mogoče marsikomu neznanka. Nekaj o tem si lahko preberete na tej spletni strani https://www.doktor1a.com/granulom/, kjer je lepo vse razloženo. Lahko bi temu rekli bolezen zob, samo vsaka težava, ki se pojavi v naši ustni votlini ima svoje ime. Za vse pa so krive bakterije, seveda ker si ne umivamo pravilno naših zob. Zato je pomembno kako si umivamo, da res vso umazanijo odstranimo, da se ne nabira okoli zob in da ne nastanejo kasneje težave.

Danes vam bo sigurno zobozdravnik omenil to besedo, če se pojavi slučajno pri vam. Granulom je marsikateremu neznanka, mogoče jo tudi presliši, ko za njo sliši pri zobozdravniku. Ko se začne okoli zobne sklenine, se širi dalje do zobne kosti in nato do obzobnega tkiva. Ko se na dlesni pojavi gnoj lahko sami posumimo, da je prišlo do granuloma. Vse bo zobozdravnik pozdravil, sami nasveti ali internet takrat ne bo dovolj. Zobozdravnik mora začeti z zdravljenjem, da to težavo pravilno odpravi. Sedaj je težko govoriti kaj se bo zgodilo, če do tega pride. Seveda v najhujšem primeru, smo lahko ob zob. Pri vsakem se pojavi drugače in prav tako se zdravljenje razlikuje.

granulom

Mogoče se vprašate kako pride do granuloma? Granulom se lahko tudi pojavi, če pokvarjen oziroma karies ne zdravimo pravi čas. Lahko tudi zaradi različnih bolezni, prav tako, če imate poškodovane čeljusti. Tudi zobozdravnik je lahko za granulom kriv, če vam je napačno zdravil zob, mogoče poškodoval živec ali podobne težave. Sami lahko opazite, ko se pojavijo te težave, saj ko dobite vneto tkivo je lahko takoj sum na granulom. Če boste redno obiskovali zobozdravnika bo to on takoj opazil. Če pa ste eni od tistih, ki ga obiščete občasno pa pazite in imejte skrb na svoje zobe.

0 odzivov na “Granulom Doktor1A”