Izdelovanje logotipov

Izdelovanje logotipovMnoga podjetja imajo napačno mišljenje oziroma predstavo o izdelavi logotipov in tako slednje naredijo kar sami, oziroma jih zaupajo popolnoma neizkušenih študentom, ki se malo bolj spoznajo na programe za izdelovanje grafik. A žal izdelovanje logotipov ni niti približno tako lahko, kot se morda zdi na prvi pogled. Res je, da dan danes marsigdo obvlada programe kot so Photoshop, Illustrator, Corel Draw in podobne, vendar to niti zdalečni pogoj za izdelovanje logotipov! Ravno iz tega razloga, kjer podjetja izdelovanje svojih logotipov zaupajo neizobraženim “mojstrom”lahko na trgu vidimo kar veliko število popolnoma tehnično nepravilnih, lahko bi rekli celo posmehovanja vrednih logotipov.

Izdelovanje logotipov namreč ne terja zgolj in samo lepega videza slednjega, zadeve morajo biti kar se da premišljeno in pravilno razporejene po prostoru, če želimo, da je naš logotip strukturno pravilen. Poleg tega moramo pri izdelavi slednjih misliti tudi na to, da bo naš logotip morda prikazen v mnogih barvnih različicah. Če ne drugega, moramo paziti na to, da je izdelovanje logotipov pravilno vsaj do te mere, da slednji dobro izgleda tako v barvni različici, kot tudi v črno beli tehniki, saj se slednjo ob tisku še vedno velikokrat uporablja. Poleg tega moramo paziti tudi na to, da je logotip v barvni različici narejen tako, da bo pravilno ustrezal na razne barvne kombinacije, katere bi lahko podjetje v prihodnosti uporabljalo v svoji celostni grafični podobi.

Morda je izdelovanje logotipov pri večjih podjetjih, ki se ukvarjajo s tem res malenkost ali pa dosti dražje, kot če bi dali slednjega narediti kakšnemu neizučenemu prijatelju ali sorodniku, vendar verjemite, da lahko tehnična nedovršenost logotipa v slabo luč postavi celotno podjetje!

Zatorej raje odštejte nekaj denarja večin svojemu podjetju privoščite profesionalno izdelovanje logotipov ter tako poskrbite za kar se da dober videz vaše celostne grafične podobe, te posledično za ugled ter prepoznavnost vašega podjetja.

0 odzivov na “Izdelovanje logotipov”