Kje kupiti kartuše ali tonerje?

tonerji in kartušeNakup kartuš ali tonerjev zna biti kar stresna zadeva, sploh ko najdemo želen izdelek in zagledamo njegovo ceno. Marsikdo je ob pogledu na cene kartuš in tonerjev šokiran, saj so v nekaterih primerih lahko tudi tako visoke, kot je stala samo naprava. Današnji tiskalniki so izredno poceni, dobite jih lahko že od 50€ naprej, kar sicer ne pomeni, da so ti tiskalniki slabi, saj svojo nalogo opravljajo povsem zadovoljivo.

Pa si oglejmo malce podatkov in informacij. V naših domovih običajno najdemo brizgalne tiskalnike ali pa laserske tiskalnike. Brizgalni tiskalniki so najpogostejši, saj so tudi najbolj cenovno ugodni. Za tiskanje brizgalni tiskalniki uporabljajo kartuše v katerih je tekoče črnilo. za razliko od laserskih tiskalnikov so te tiskalniki in tudi kartuše zanje malce cenejši. Pa namenimo še nekaj besed laserskim tiskalnikom. V laserskih tiskalniki boste našli tonerje, v teh tonerjih pa barvo v prahu. To barvo v prahu nato laser v tiskalniku zapeče na papir, barva pa je suha v trenutku. Laserski tiskalniki so od brizgalnih kar precej hitrejši, malce dražja pa je tudi njihova cena, a naj vas to ne prestraši, saj je izkoristek tonerjev kar precej boljši od izkoristka kartuš.

Če ste povprečen uporabnik vam bo klasičen brizgalni tiskalnik izpolnil vse potrebe po tiskanju, slaba stran pa je ta, da se lahko kartuša tudi posuši, če je ne uporabljate redno. Tako nakup kartuš, kot tudi tonerjev lahko opravite v kateri specializirani fizični ali pa kakšni spletni trgovini. Teh trgovin je kar precej, nakup prek spleta pa se vam lahko v kar nekaj primerih tudi obrestuje, saj so izdelki tam velikokrat cenejši.

0 odzivov na “Kje kupiti kartuše ali tonerje?”