Komu so namenjeni otroški vozički

Komu so v prvi vrsti namenjeni otroški vozički in čemu nameniti največ pozornosti pri njihovi izbiri.

Starši pri nakupu otroškega vozička pogosto dajejo prednost svojim željam in izgleda vozička, pri tem pa pozabljajo na potrebe otroka. Ja, res je, da je dandanes otroški voziček del opreme vsake mlade mamice in da mnoge nanj gledajo kot na nekakšen modni dodatek. A najpomembneje je, da v prvi vrsti pomislimo na otroka in njegovo varnost. Kaj nam bodo otroški vozički, ki so moderni, lepi na izgled, a so nefunkcionalni, premalo varni in celo iz otroku nevarnih materialov.

Izkušnje, ki jih imajo neki starši z vodički, ni nujno, da bodo tudi vaše izkušnje in da boste vi imeli enake probleme, saj so izkušnje v veliki meri odvisne tudi od naših želja in pričakovanj. Pa zavedajte se tudi, da je vsak otrok svet zase, nekateri so bolj, spet drugi nekoliko manj zahtevni. Prav tako je izbira odvisna od zdravstvenega stanja otroka. A kaj, ko se otroški vozički kupujejo že pred rojstvom otroka in tako pogosto niti ne vemo, kakšne bodo otrokove želje.

otroški vozički

V kolikor je nekdo kupil otroški voziček, kateri ne ustreza otroku in njegovim zahtevam, je morebiti bolje, da ga proda in kupi novega. Vozički so namreč dolgoročna investicija, nekateri otroci ga uporabljajo do tretjega leta starosti ali celo dalj, prav zaradi tega je še kako pomembno, da so dovolj udobni in varni. Predvsem pa, da so lahki za čistit. Si predstavljate, da otroški voziček ne bi mogli ščistiti in bi bil ves umazan tri leta ali celo dalj. Ojej, jaz si nikakor ne. Vozički morajo biti funkcionalni, lahko vodljivi, varni, iz prijetnih materialov, udobni in tudi prijetni na izgled. Glede barv se vsekakor priporoča, da kupite voziček nevtralne barve, saj boste slednja tudi hitreje prodali.

Vozički v netralni barvi so primerni za oba spola in ga lahko prihranite tudi za drugega otroka.

0 odzivov na “Komu so namenjeni otroški vozički”