Laserska operacija oči – cena je odvisna od metode

Veliko ljudi se sooča s slabšim vidom. Lahko so kratkovidni ali pa daljnovidni. Nekaterim so očala ali leče v redu, drugi pa se jih želijo znebiti. V takih primerih je morda primerna laserska operacija oči – cena laserskih operacij se med seboj razlikuje, saj ni fiksna. Razlog za razlike v ceni je lahko metoda laserske operacije. Prav tako pa na ceno vpliva kirurg, ki bo lasersko operacijo izvedel. Tisti kirurgi, ki imajo večje izkušnje po navadi računajo več.

Kdo se odloči za lasersko operacijo oči?

Nošenje očal ali leč pri slabšem vidu ni za vsakogar. Nekatere motijo očala, saj jim na nosu puščajo sledi. Prav tako lahko leče izsušijo oči in nekaterim ne ustrezajo. Čeprav tako očala kot leče prispevajo k temu, da spet dobro vidite, pa to ni trajno. Če se želite za vedno znebiti dioptrije, je morda za vas primerna laserska operacija oči. Cena se lahko močno razlikuje od izvajalca do izvajalca, vendar to ne bi smel biti razlog, da si ne bi spet povrnili brezhibnega vida.

Laserska operacija pa na žalost ni primerna prav za vsakega. Za začetek morate biti starejši od 21 let. Pomemben podatek pred lasersko operacijo oči je tudi to, da se vam dioptrija eno leto ne spreminja. Le tako bo operacija kar se da najbolj uspešna. Poleg tega pacient ne sme imeti težav in bolezni oči. Sem spadajo predvsem infekcije, glavkom, močno suhe oči ali kaj podobnega. To bi lahko negativno vplivalo na zdravljenje po operaciji.

Laserska operacija oči – cena naj ne bo ovira

Res je, da ko se izvaja laserska operacija oči, cena ni najnižja. Prav tako je odvisno ali se odločite za operacijo samo enega očesa ali dveh. Vseeno pa se lahko s tako operacijo znebite moteče dioptrije in spet vidite brezhibno, brez pomoči očal ali leč.

0 odzivov na “Laserska operacija oči – cena je odvisna od metode”