Makarska riviera vabi

Približno 60 kilometrov dolg predel hrvaške obale v Dalmaciji, Makarska riviera, ki leži pod gorskim grebenom Biokovo, je s svojimi čudovitimi plažami, neokrnjeno naravo in idiličnimi zalivčki, pravi raj za turiste iz bližnje in daljnje okolice. Pod gorskim predelom Biokovo se na dnu apnenčastih vzpetin razpostirajo priljubljeni turistični kraji Makarska, Tučepi, Brela, Baška voda in drugi. Makarska riviera je poznana po velikih in manjših zalivih prodnatih plaž s kristalno čistim morjem  in borovih gozdičkih, ki se razpostezajo vdolž riviere, čisto do obale.

Zgodovinske korenine tega predela segajo daleč nazaj, saj je bila Makarska riviera poseljena že v času rimskega cesarstva, ravno zaradi svoje odlične lege. Zaradi blage mediteranske klime, je destinacija odlična za oddih ob morju, saj je vreme večinoma časa lepo in privlačno za počitka in sprostitve željne obiskovalce. Ravno zaradi možnosti združevanja sproščujočega letovanja in pohajanja po gorskem masivu Biokovo je Makarska riviera še posebej priljubljena, saj se za še za tako zahtvene goste najde nekaj s čimer si lahko zapolnijo čas. Poleg tega so gostom na voljo tudi številna mala in večja pristanišča, ter zaščiteni privezi v marinah, kar omogoča odličen dostop tudi z morja.

Makarska riviera

Zaradi milega podnebja so temperature velik del leta tople in s tem zelo naklonjene kmetijstvu, ki je ena izmed najdonosnejših dejavnosti v tem predelu in se je tamkajšnji prebivalci poslužujejo že od nekdaj. Makarska riviera ima zaradi ugodnih tokov tudi odlične pogoje za ribolov, ki je poleg kmetijstva eden glavnih virov dohodka za domačine. Seveda pa celotna regija živi in diha za turizem, ki je tukaj prisoten skozi dobršen del leta.

Poleg samih rajskih plaž in čudovite kristalne vode, je lepo preživeti dan tudi na kakšni gorski kmetiji, ki so lepo ohranjene in arhitekturni posladek za ljubitelje kulture in zgodovine, pa tudi za doma pridelane dobrote. Makarska riviera res ponuja široko paleto lepot narave in raznih dejavnosti, zato je vsekakor en izmed biserov Jadranske obale.

0 odzivov na “Makarska riviera vabi”