Masaža vam pričara fizično in psihično sprostitev

Masaža učinkovita je terapija, ki bi ji vsekakor morali nameniti več pozornosti. Pestra ponudba masaž v masažnem salonu Masažni kotiček je vsekakor vredna ogleda. Zagotovo so različne masažne tehnike poznane po celem svetu, vendar pa masaža, ki jo poznamo danes izvira iz Indije, nato pa se je razširila na Kitajsko in od tam v svet. Uporablja se kot dopolnilna terapija. V literaturi se prvič omenja v letu 2700 p.n.š. na Kitajskem.

masaža

Uporabljala se je tudi v starem Egiptu. To lahko vidimo iz stenskih poslikav v grobnicah. Tam se je pojavila tudi prva refleksna masaža. Širitev se je kmalu in hitro širila na zahod, najprej v staro Grčijo in nato v Rim. V zgodnjem 19. stoletju je švedski zdravnik Per Henrik Ling na osnovi starih zapisov sestavil metodo masažnih gibov, ki je bila osnova za to kar danes poznamo pod besedo masaža. Vsem najbolj poznana je klasična vrsta masaže, kije namenjena sproščanju napetih mišic telesa, za to pa se uporablja različne masažne prijeme in masažne tehnike. Med te sodijo otiranje, gnetenje, iztiskanje, gladenje, sekanje, tolčenje in podobno. Glede na velikost in trdoto mišic pa se izvaja različne variacije teh tehnik. Pozitivni učinki so hitro opazni, saj se telo sprosti, vpliva pa tudi na izboljšanje pretoka krvi in limfe. Vsekakor pa blagodejno vpliva na živčevje, predvsem na vegetativni živčni sistem. Deluje tudi na presnovo, to se kaže v boljši prebavi, boljši izrabi hrane

Pozitivno fizično delovanje masaže zajema skoraj vsa tkiva. Klasična masaža telesa ne vpliva samo na izboljšanje toka krvi in limfe, ampak posredno zelo ugodno vpliva na živčevje, predvsem na vegetativni živčni sistem. Klasična masaža deluje še na presnovo, kar se kaže v boljši izrabi hrane, boljši prebavi in izločanju prekomerne vode iz telesa. V masažnem salonu Masažni kotiček so vam na voljo različne masaže. Poleg klasične vam je na voljo tudi terapevtska masaža hrbta pa tudi glave. Masaža ima mnogo pozitivnih vplivov, zato bi si jo vsekakor morali večkrat privoščiti.

0 odzivov na “Masaža vam pričara fizično in psihično sprostitev”