Obiščite otok Pag

Ali bi tudi vi radi odpotovali nekam daleč stran ali pa vsaj na kakšen otok, kjer bi se lahko sprostili ali zabavali? Potem je ta članek nalašč za vas saj vam bom v njem napisal kaj vse lahko od otoka Pag pričakujete in izvedeli boste kakšne so ponudbe in znamenitosti, ki vam jih ponuja ta naravni otok.

Na otoku in v mestu Pag je veliko kulturnih znamenitosti izmed njih sta najbolj znana paška čipka, ki so jo delale sestre Benediktinke, ki so stanovale v samostanu svete Margarite in ovčji sir imenovan paški sir. Pravi paški sir mora biti pikanten in ne sme imeti luknjic razen, če so manjše od buckine glavice. Ta dva izdelka nista znana samo na otoku ampak po celem svetu zato tudi privabljata vedno več turistov na otok Pag. Na otoku je skoraj več turistov kot prebivalcev zaradi tega se mu včasih reče turistični otok saj že samo mesto Pag nudi čez 10 000 ležišč.Otok Pag

Če vas zanima zgodovina potem morate obiskati mesto Novalje, kjer si boste lahko ogledali muzej zgodnje in pozne zgodovine. Lahko si boste tudi ogledali enoladijsko cerkev v mozaiku, ki je bil narejen v 5. stoletju. Na otoku Pag je mesto Novalje še posebej znano po vodovodu Talijanov Buži, ki si ga lahko ogledate v muzeju in če hočete lahko greste čez vodovod in pridete ven na Novaljskem polju.

Otok Pag ima tudi ribiško naselje z imenom Šimuni, ki je 15 minut stran od edinega pristanišča, kjer se lahko trajekti ustavijo. V mestu Šimoni imajo na voljo veliko gostiln in restavracij, ki vam nudijo domače paške jedi, kot je paški sir, jagnjetina, ribe in morski plodovi. Šimuni se deli na 3 dele na primarni del namenjen ribičem in turistom, sekundarni del, ki je zjutraj namenjen prodaji svežih rib in terciarni del, ki je namenjen kopalcem in družinam, ki imajo manjše otroke.

Na otoku Pag je treba še posebej poudarit mesto Gajac, ki je najbolj znan po apartmajskem naselju v katerega obišče čez sto tisoč gostov letno. Otok Pag največkrat obišče mladina, ki rezervira apartmaje v Gajacu saj je približno kilometer stran od Zrč in dva kilometra od Novalje. Zrče so na otoku še najbolj znane po odbitih zabavah zato je tudi vsako leto več obiskov.

0 odzivov na “Obiščite otok Pag”