Odškodnina za prometno nesrečo

Prometna nesreča, nihče si je ne želi. Ampak, če kdaj pride do nje ali ste jo že doživeli, zagotovo hočete, da se vam povrnejo stroški, ki so nastali zaradi tega. Odškodnina za prometno nesrečo vam pripada, tudi če ni bilo neke večje škode. Ne smete pa tudi v vseh prometnih nesrečah klicati policije. Če hočete natančno izvedeti za katere primere vam pripada odškodnina za prometno nesrečo, ostanite oziroma preberite članek do konca.

odškodnina za prometno nesrečo

Odškodnina za prometno nesrečo vam pripada, če je vaše vozilo zelo poškodovano oziroma, če zavarovalnica oceni, da je nastala velika škoda na vozilu. Ampak to vam pripada le v primeru, če niste vi povzročili prometne nesreče. V nasprotnem primeru , vam ta odškodnina ne pripada in avto si morate popraviti na lastne stroške. Tudi za telesne poškodbe je možno dobiti odškodnino, ampak le v primeru da imate sklenjeno dodatno zavarovanje. Nisem pa omenila, da odškodnino vrne zavarovalnica, pri kateri imate seveda narejeno oziroma sklenjeno zavarovalno polico.

Seveda je za odškodnino potrebno vložiti papirje na zavarovalnico. Če vam njihova odločitev ne bo ugajala, lahko vložite dve pritožbi, potem naslednjo pa lahko greste celo v sodni postopek. Ampak rajši za sodni postopek, se posvetujte z odvetnikom, da ne boste za brez veze delali tega in zapravljali denarja, ker mogoče na koncu še vseeno ne boste nič dobili.

Je pa za vlogo, da dobite oškodnino potrebno veliko dokumentov. Ampak se le splača vse urediti, da jo le dobite. Saj vemo, da kot žrtev prometne nesreče hočemo vsaj nekaj nazaj, še posebej ker popravila avtomobilov niso najbolj poceni. Prav tako, če ste poškodovani vi, kar pogumno vložite papirje, ampak ne pozabite da boste tukaj dobili odškodnino, če imate dodatno zavarovanje.

Odškodnina za prometno nesrečo vam torej pripada, tako da ne skrbite po nesreči kako boste popravili vaš avtomobil. Sklenite tudi dodatno zavarovanje, da boste odškodnino dobili tudi za telesne poškodbe. Čeprav upam, da ne boste potrebovali odškodnine, nikoli.

0 odzivov na “Odškodnina za prometno nesrečo”