Zakaj je odstranjevanje zobnega kamna za vaše zdravje pomembno

Odstranjevanje zobnega kamna je nujno, ker se na njem naberejo bakterije, ki uničujejo zobno sklenino in povzročajo gnitje ter karies. Če imate slab zadah, vam lahko odstranijo nakopičen zobni kamen s posebnimi postopki. To lahko naredi zobozdravnik. V primeru, da je tega kamna res veliko, kar ni redko, pa vas bo zobozdravnik napotil k ustnemu higieniku. Odstranjevanje zobnega kamna je lahko dokaj hitro ali pa tudi traja, odvisno je od stanja vaših zob. Zato je nujno, da redno obiskujete zobozdravnika vsak enkrat letno, da stanje preveri.

odstranjevanje zobnega kamna

Odstranjevanje zobnega kamna poteka s posebnim brušenjem do zobne sklenine. Brusi se toliko časa, dokler ni zob čist. Zobni kamen lahko povzroči tudi hude bolezni, kot sta karies in paradontoza. Zaradi njega se naberejo bakterije v žepkih in zaradi tega imate tudi neprijetne zadah iz ust. Zagotovo se ga hočete znebiti, kar je edina rešitev odstranjevanje zobnega kamna.

Če se izkaže, da imate zaradi zobnega kamna karies in morda celo parodontozo, bo moral zdravnik zdravljenje nadaljevati, dokler ne bo uspešen in se ne bodo vse bolezni, ki jih je zobni kamen povzročil ustavile. Zato je odstranjevanje zobnega kamna pomembno, da ne izgubite svojih zob, ker jih v skrajnem primeru morajo spuliti, če se jih ne da več pozdraviti.

Da bi vse to preprečili, lahko vzdržujete natančno ustno higieno, ker je večina zobnega kamna povzročenega zaradi slabe ustne higiene. Zobje se tudi obarvajo zaradi kave in čajev ter uživanja nekatere druge hrane. Zobni kamen se tudi nabere zaradi napačne prehrane, ki to povzroča. Vsekakor je treba pravočasno tudi odstranjevati zobni kamen s pomočjo ustnega higienika in pa tudi žepke, ki se naberejo zaradi zobnega kamna.

Če obiščete zobnega higienika, vas bo tudi naučil, kako se uporabljajo različna krtačke in nitke za čiščenje zob, da je čim bolj temeljito. Predlagal vam bo tudi, katere krtačke kje uporabite, če imate različno velike razmake med zobmi.

0 odzivov na “Zakaj je odstranjevanje zobnega kamna za vaše zdravje pomembno”