Optika in optometristični pregledi

OptikaNekateri imajo to nesrečo, da že ob rojstvu ne vidijo dobro in potrebujejo očala že v otroštvu, drugi pa jih zaradi narave dela potrebujejo nekoliko kasneje. Vse več ljudi ima težave z vidom, saj je iz dneva v dan več poklicev, ki zahtevajo večurno sedenje ter gledanje v monitorje računalnikov. To pa seveda ni dobro za oči. Vsem, ki imate težave z vidom svetujemo, da je optika naslednja stavba, ki jo morate takoj obiskati. Ne odlašajte z obiskom saj so oči organ, brez katerega bi bilo življenje drugačno.

Kaj vse vam lahko nudi optika? Optiki izvajajo optometristične preglede vida.  Sem sodijo meritve dioptrije za kontaktne leče in očala. Poleg samih pregledov pa vam optika nudi tudi pestro izbiro okvirjev za korekcijska ali sončna očala ter pestro izbiro leč. Te so vam na voljo kot dnevne, 14 dnevne ter mesečne. Katere izbrati vam bodo svetovali v optiki. To je odvisno predvsem od vas samih ter pogostosti uporabe leč. Nekateri nosijo leče samo občasno, pri športnih aktivnostih, ko je nošenje očal oteženo, drugi pa jih nosijo cele tedne. Za slednje se priporočajo mesečne leče.

Ste se vprašali kdo sploh je optometrist? Gre za strokovnjaka s posebnim znanjem, ki je specializiran za določanje natančnih korekcij vida. V kolikor optometrist zasledi kakršnokoli bolezensko stanje, vas napoti k specialistu a očesne zadeve oz. oftalmologu.

Zaradi vse večjega števila oseb s slabšim vidom, je optika izjemno zaželena po vsem svetu, kar potrjuje dejstvo da je dober vid še kako zelo pomemben.

0 odzivov na “Optika in optometristični pregledi”