Prednost električnega žara

Električni žarKo govorimo o peki na žaru nas večina pomisli na peko nad ognjem ali ogljem. Čeprav peka nad omenjenima metodama da mesu res edinstven okus in aromo, pa meso lahko pečemo na oglju le pod določenimi pogoji. Če naprimer pada dež ali sneg, žara pa nimamo pokritega, peka ne bo mogoča. Seveda se pikniki prirejajo samo v toplejših dneh, nekateri pa bi radi na žaru pekli tudi pozimi.

Peka na električnem žaru pa je mogoča v vseh vremenskih pogojih, saj za razliko od žara na oglje, lahko na električnem žaru pečemo tudi v notranjih prostorih. Na oglju peka v notranjih prostorih ni mogoča zaradi dima, ki nastaja ob izgorevanju oglja, električni žar pa enostavno priključimo v omrežje in že smo pripravljeni na peko. Priprava hrane na električnem žaru je tudi bolj zdrava od priprave hrane v ponvi, saj za peko ni potrebne skoraj nič maščobe. Na električnem žaru lahko pečemo vse vrste mesa, zelenjave in celo krompir.

Električni žar se izvrstno poda v vsako kuhinjo, priprava hrane je hitra in okusna, čiščenje žara pa zelo enostavno. Edina slabost je ta, da ko pride do izpada električnega omrežja, priprava hrane ni mogoča, tu je žar na oglje bolj priročen, a to še vseeno ne odtehta vseh pozitivnih lastnosti. Če ste pristaš peke na žaru vam svetujem oba tipa žarov in ju enostavno malo menjate med seboj. Če pa vam peka na žaru ni všeč, skoraj zagotovo nekaj počnete narobe, saj je omenjena priprava hrane ena izmed ljubših večine populacije na zemlji. Peka na žaru je tudi izvrstna iz vidika druženja, saj običajno hrane na žaru ne pripravljamo samo zase ampak ob piknikih ali posebnih dogodkih.

0 odzivov na “Prednost električnega žara”