Sodobni kaminski vložki za topel dom

Kaminski vložki so zagotovo zelo enostaven, ugoden ter privlačen način, da v svoj dom vnesete dodatno toplino ter pridih domačnosti. Poleg gretja, bo kakovosten kaminski vložek poskrbel tudi za vašo sprostitev in prijetno atmosfero. V trgovini eMundia je izbira kaminskih vložkov zelo pestra. Izbirate lahko med vložki na pelete ter drva, odločitev pa je povsem na vaši strani – odvisno od tega, lastnosti katerega energenta za vas predstavljajo večjo prednost. Vložki se med seboj razlikujejo tudi po velikosti, izgledu ter materialu, iz katerega so izdelani (največkrat so izdelani iz železa).

Med seboj se seveda razlikujejo tudi v ceni, vendar bodite na izjemno nizke cene pozorni – tovrstni kaminski vložki morda ne ustrezajo vsem varnostnim standardov, ter boste zaradi njih morda imeli več težav. Naprav te vrste zato ne kupujte pri nepreverjenih ponudnikih. V trgovini eMundia našim strankam nudimo kar največ. Zato na izdelke nudimo tudi odlično garancijo.

kaminski vložki

Kaminski vložki na drva bodo zagotovo najbolj navdušili posameznike, ki uživajo v pogledu na plapolanje plamenov. Za konstantno ogrevanje je v kamin drva potrebno vlagati sproti – običajno na vsaki dve uri. Z kurjenjem na drva lahko veliko prihranijo predvsem tisti, ki imajo doma nekaj gozda ter lahko polena priskrbijo kar sami. Vložki, ki delujejo na drva, niso avtomatizirani – to pomeni, da jih je potrebno redno čistiti, ročno zakuriti ter vlagati dodatna drva med kurjenjem. Če se želite temu izogniti, se lahko odločite tudi za kaminski vložek na pelete.

Slednji so predvsem bolj avtomatizirani, kar pomeni, da so tudi zelo funkcionalni ter udobni za uporabo. Njihova slabost je morda, da poleg peletov za delovanje potrebujejo tudi nekaj elektrike, predvsem za črpanje peletov iz zalogovnika ter samodejni pričetek kurjenja. Kaminski vložki na pelete pričnejo s kurjenjem popolnoma enostavno, s pritiskom na gumb. Kar se tiče samih peletov, so izjemno ekološko ter okolju prijazno kurivo, ki zaradi visoke gostote ter nizke vsebnosti vlage nudi zelo visok izkoristek ter skoraj nič odpadnega pepela.

0 odzivov na “Sodobni kaminski vložki za topel dom”