Uhani so lep modni dodatek

Želite svojo drago presenetiti s čudovitimi uhani za njen rojstni dan? Se morda bliža obletnica vajine poroke? Bi jo radi le presenetili s posebnim darilom in ji pokazali, koliko vam pomeni? Obiščite https://zlatarnacelje.com/si/nakit/uhani/filter/zlato.html in si oglejte ponudbo edinstvenih uhanov.

uhani
Uhani ne gredo nikoli iz mode.


Uhani so kos nakita, ki ne gre nikoli iz mode, zato z njihovim nakupom zagotovo ne morete zgrešiti. Prebadanje ušes in nošenje uhanov je že stara tradicija. Dokaze o prebadanju ušes lahko zasledimo že na 5300 let stari mumiji, najstarejši uhani pa so bili najdeni v sumerski grobnici iz leta 2500 pr. n. št. Uhane so nosili v vseh večjih civilizacijah, tako v grški, perzijski in egipčanski kot tudi v rimski, japonski in indijski. Različni pa so bili motivi in statusi oseb, ki so smele nositi uhane. Grki so se navduševali nad uhani z motivi polbogov in svetih ptic, Egipčani so bili nori na zlate obročke, Rimljani pa so z njimi določevali status oseb – revnejši so nosili preproste uhane, bogatejši pa bogate okrašene z dragimi kamni in biseri. V 16. stoletju je bilo uhane dovoljeno nositi le moškim, pri čemer je izbira uhanov dokazovala njegov družbeni status in bogastvo. Katoliška cerkev je v 13. stoletju uhane prepovedala, češ da ni dovoljeno spreminjati telesa, ustvarjenega po božji podobi.


Nekoč je bilo popularno, da se uhan nosi le v enem ušesu, danes pa je moderno, da imamo celo več uhanov v enem ušesu. V vsakem primeru pa gre za zelo zaželen nakit, ki ga z veseljem nosijo vse pripadnice ženskega spola (pa tudi moškega). S pravilno izbiro uhanov lahko lepo izpostavimo naš obraz, do izraza pridejo naše oči, skozi uhane pa veliko povemo tudi o našem značaju, navadah in vrednotah. Uhane lahko ljubljeni osebi podarite za rojstni dan in verjemite, da se jih bo iskreno razveselila. Na voljo imate uhane najrazličnejših oblik in velikosti, viseče ali ne, zlate, srebrne itd. katere boste izbrali, je odvisno od vas.

0 odzivov na “Uhani so lep modni dodatek”