Vreme Krk

Vreme KrkVreme Krk je primerno za vse turiste, saj je značilno sredozemsko podnebje. Krk leži v pasu zmernega mediteranskega podnebja, za katerega so značilna vroča suha poletja in mile zime.

Poleti je zelo suho in vroče z redkim dežjem, morje se segreje do 26 stopinj Celzija, saj tako ustvari pravo počitniško razpoloženje. V zimskem času se zunanje temperature ne spustijo pod 0 stopinj Celzija. Za vreme Krk so značilni naslednji vetrovi: južni veter, maestral in burja.

Padavine so pozimi in jeseni, saj ravno ta čas dežuje vsak tretji dan. Čez leto povprečno zapade 1250 mm padavin. Vendar v primerjavi od ostalih otokov je tudi za vreme Krk normalno, če pada sneg.

Poletje je najbolj sušni letni čas, ko dežuje pogosto nastanejo plohe, ki ne trajajo dolgo zraven jih spremlja še grmenje. Razlog zakaj ima otok gosto poseljenost je, da ima ugodno in hkrati prijetno vreme Krk, ki dobro vpliva na počutja vsakega posameznika.

Temveč, da ne boste za nepotrebno hodili na otok Vam priporočamo, da si preverite kakšno bo vreme. Koliko bo vlage v zraku, kakšna je temperatura morja, kateri veter piha ter s katero hitrostjo, ali bo imelo vreme Krk kakšen vpliv na vaše počutje. Koliko bo možnosti, da dežuje.

0 odzivov na “Vreme Krk”